Välkommen till Tyger & Sånt och Presenter & Sånt mitt i Mariehamns centrum på Åland. Låt dig inspireras av inredningstextilier och prylar som finns i vår drygt 400 m2 stora butik. Vi brukar säga att vi har det mesta som gör ett hem till ett hem man trivs i.


Gardiner
Vi har ett brett utbud av alla textilier som behövs för hemmet. Vi har både tyger per meter och även färdig pack av gardiner, paneler. Vår kunniga personal hjälper dig gärna med tips och råd.

Modetyger
Vi följer med trenderna och ser till att det alltid finns det allra senaste på våra hyllor. Våra tyger är av högsta kvalitet och du kan välja bland de vackraste siden- och sammetstygerna, spets och lamé, bomull, ylle och frotté.

Sömnadsmönster
Hitta rätt modell i våra mönsterkatalog från Burda.  

Sytillbehör
Sytillbehör är en väldigt stor produktgrupp hos oss. Vi har det mesta som behövs när du vill sy nytt eller reparera något gammalt. Hos oss hittar du bland annat; nål, tråd, gummiband, kantband, knappar, dragkedjor, snoddar, märken, spetsar mm.

Inredningstyger od
Vi har även möbeltyger, markistyger och övriga inredningstyger, skumgummi, vadd på påse eller som metervara.

Gardinstänger och rullgardiner
Vi har ett komplett utbud av gardinstänger och tillbehör från Hasta. Rullgardiner har vi ett standard sortiment i lager och specialbeställningar levererar vi vanligtvis inom 7 dagar.      

Sängkläder

Bädda sängen med våra täcken och kuddar i dun, silke eller microfiber och Gripsholms påslakan.

Handdukar
 
Gripsholms frottéhanddukar står för design och kvalitet, från de minsta gästhanddukarna till badlakanen i läckra färger. Kvalitén har fått ”bäst i test”, vilket vi är stolta och glada över.

Borddukar och tabletter

Vi har borddukar, tabletter och löpare som passar både till finrummet och till stugan.

Syateljén

I vår syateljé syr vi i huvudsak gardiner av olika slag. Vi gör även hembesök och ger förslag på olika lösningar och passande tyger. Vi syr dock INTE kläder.

Presenter & Sånt är en del av butiken Tyger & Sånt. Presentavdelningen är fylld av vackra presenter och prydnadsartiklar.

Presenter som sprider glädje
Kom in och inspireras av våra läckra sortiment och låt oss hjälpa dig att hitta den perfekta gåvan. Välj bland vackert porslin, muggar, ljuslyktor, designat glas och textilier.

En inspirationskälla som skapar trivsel i hemmet
Här hittar du Mateus handgjorda keramik med modernt designade bruksföremål. Vi är även enda butiken på Åland med Dukas välfyllda sortiment. Vi har ett stort sortiment av dukar, servetter, handdukar, förkläden och grytlappar mm.

Ljus
Välj bland våra dekorativa ljus, traditionella, runda och rustika i många olika färger. Matcha med servetter i olika mönster och färger.

Välkommen in!